Medencék vizének kezelése emAQUA és EM kerámia felhasználásával

Medencék vizének kezelése emAQUA és EM kerámia felhasználásával


Az emAQUA mikrobiológiai termékünket kifejezetten vizek, vizes élőhelyek kezelésére fejlesztettük ki. Kiválóan alkalmas a nagyobb természetes vizek , halastavak , horgásztavak tisztántartásában, természetes állapotuk, ökológiai egyensúlyuk megőrzésében.
Szintén sikerrel alkalmazható a kisebb kerti tavakban, a kül- és beltéri medencék vegyszermentes kezelésében.


Az emAQUA- ban jótékony hatású mikroorganizmusok (tejsav és fotoszintetizáló baktériumok, élesztő gombák) találhatóak, melyek segítségével a víz biológiai tisztasága megőrizhető, a patogén mikroorganizmusok élettere megszüntethető, az algásodás nagymértékben csökkenthető. Az emAQUA-ban lévő mikroorganizmusok képesek a különböző szerves anyagok, - mint falevél, algák, virágpor, magok stb. - lerakódása által keletkezett rothadást megszüntetni, átalakítani.
Az emAQUA vegyszer- és GMOmentes, nem jelent veszélyt sem az emberre, sem a környezetre.
Az ökológia gazdálkodásban a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. megállapítása szerint megfelelő készítmény!


Alkalmazási területek:
Az emAQUA- ban lévő EM technológia felhasználását tekintve korlátlan lehetőségekkel bír, segítségével tiszta, antioxidánsokban gazdag és szagtalan víz nyerhető.

Felhasználható:

 • Természetes, élő vizeken: tavakban, folyókban, holtágakban stb.
 • Mesterséges vizeken: horgásztavakban, termelőtavakban, kerti- és dísztavakban
 • Akváriumokban
 • Kültéri és beltéri medencékben


Az emAQUA összetétele
Az ​emAQUA teljes mértékben természetes összetevőkből készül, vegyszereket, genetikailag módosított összetevőket nem tartalmaz.

 • klórmentes, tisztított, kerámiával és mágneses rezonanciával ​kezelt víz
 • probiotikus, azaz ​élő mikroorganizmusok (tejsav- és fotoszintetizáló baktériumok, élesztőgombák), összes csíraszám 1,5 x 10​8​ db/cm​3
 • cukornádmelasz
 • huminsav​ mix
 • mészkőliszt
   

Az emAQUA adagolásánál figyelembe kell vennünk a medence méretét és a benne lévő víz mennyiségét, valamint a hőmérsékleti viszonyokat.
Átlagosan elmondható adagolás, hogy 1 m3 vízhez 1 dl emAQUA-t keverünk. Ezt úgy érdemes megtenni, hogy a medence vizével 1:10 arányban (1 dl emAQUA-hoz 1 liter medencevizet adunk) keverjük és ezt egyenletesen permetezzük szét a medence teljes vízfelületén.
A medence széleit is locsoljuk körbe az így hígított emAQUA oldattal a kezelés során.

A kezeléseket 2-3 hetente érdemes ismételni 20 – 30 C közötti hőmérséklet esetén. Amennyiben melegebb az időjárás és tartósan 30 C feletti hőmérsékleti maximumok vannak a kezeléseket gyakrabban, hetente 1 alkalommal ismételjük meg. A meleg kedvez az algák felszaporodásának és az egyéb patogén mikrobáknak száma nagymértékben növekedhet ilyenkor. A gyakoribb kezelésekkel a folyamatokat kordában tarthatjuk.

Az emAQUA hatásai

 • Visszaszorítja az algapopulációt 
 • Helyreállítja a víz mikrobiológiai egyensúlyát
 • Javítja a víz minőségét
 • Szerves anyagok bekerülése miatt meginduló rothadási folyamatokat megállítja
 • Segítségével tiszta, antioxidánsokban gazdag és szagtalan víz nyerhető
   

Segíthetjük az emAQUA-ban lévő hasznos mikroorganizmusok megtelepedését, ha a kezelések mellett kőport is alkalmazunk.

A ​kőpor (ilyen pl. a zeolit) maga semleges kémhatású és a ​pufferkapacitást ​növeli​, tehát segít a pH érték normalizálásában, illetve szinten tartásában. A kőpor a kijuttatott mikrobák szaporodását segíti. ​Ha rendelkezünk valamilyen vízszűrővel, akkor érdemes a kvarchomok helyére, vagy egy jelentős részére zeolitot tenni.

A zeolit fajlagosan igen nagy felülettel rendelkezik a szerkezete miatt, akár csak az aktív szén. A zeolit felületén könnyen megtapadnak a mikroorganizmusok, és így a szűrőn átfolyó vizet sokkal nagyobb hatékonysággal tisztítja, valamint a zeolit önmagában is nagy hatékonysággal működik a vizek tisztításában. ​

A keringtető szivattyú berendezése ​ne tartalmazzon ​olyan kiegészítő részt (pl: infralámpa vagy rézszűrő), ​ami a mikrobára károsító hatással van!

Az emAQUA hatását tovább fokozhatjuk és erősíthetjük, ha együtt alkalmazzuk az EM kerámiákkal.