emAQUA-AKVÁRIUM akváriumok vizének vegyszermentes, biológiai tisztításához készült mikrobiológiai készítmény

emAQUA-AKVÁRIUM akváriumok vizének vegyszermentes, biológiai tisztításához készült mikrobiológiai készítmény


Az emAQUA-AKVÁRIUM olyan effektív mikroorganizmusokat (baktériumokat, gombákat) tartalmaz, melyek elősegítik az akváriumban a megfelelő mikrokörnyezet kialakítását, megszüntetik, kiszorítják a megtelepedett patogén, betegséget okozó baktériumokat. Hozzájárulnak a megfelelő lebontási folyamatok kialakításához, ami által rothadás és káros gázok képződése helyet erjedési folyamatok indulnak be, ezáltal megszüntetve a halakra nézve veszélyes vegyületek, mint az ammónia és nitrit képződését.


Egy 80-150 liter közötti akváriumban akár pár túletetés is elég ahhoz, hogy túlzott szervesanyag halmozódjon fel, aminek súlyos következményei lehetnek. Ezen felül, ha csak egy kisebb teljesítményű szűrő van beszerelve, akkor a vízben, aljzatban és a szűrő anyagában élő hasznos mikroorganizmusok önmagukban nem képesek lebontani a bomlástermék többletből keletkezett mérgező hatású anyagokat, ami akár a halak pusztulásához is vezethet. Ezért van szükség a megfelelő lebontást biztosító mikroorganizmusok számának növelésére, folyamatos szinten tartására.


Alkalmazás: Valamennyi akvárium vegyszermentes kezeléséhez, vízminőség javításához, algásodás megszüntetéséhez, megfelelő mikrokörnyezet kialakításához. Használatával megelőzhetőek a gombás és bakteriális fertőzések. A benne lévő effektív mikroorganizmusok kiszorítják a patogén baktériumokat, valamint lebontási folyamataikkal gátolják az ammónia és nitrit képződését. Rendszeres használatával az akvárium vize vegyszerek alkalmazása nélkül is tisztán tartható. Megelőzi az algásodást és a káros ammónia és nitrit képződést. Javítja a víz minőségét. Az emAQUA-AKVÁRIUM közvetlenül a vízbe és/vagy a szűrőanyagra adagolható. Meglévő akváriumoknál javasolt a 2 hetenkénti rendszeres alkalmazás.

Ajánljuk az használatát új telepítéskor, vízcserekor, szűrőtisztítás és gyógyszeres kezelések után. A megadott adagolás szerinti alkalmazáskor a halak már 24 óra múlva is behelyezhetők az újonnan létrehozott akváriumba.

Adagolás: Kéthetente közvetlenül az akvárium vizéhez adagolva, vagy a szűrőanyagra kijuttatva 5 ml/10 liter akváriumvízhez számolva.

Összetétel: Tisztított víz, Bio termelésből származó cukornád melasz, emBIO 1 törzsoldat (Lactobacillus plantarum, Lactococcus lactis, Sacharomyces cerevisiae, Rhodopseudomonas palustris), mikroorganizmusok által bioszintetizált hatóanyagok, huminsav, ásványi mészkőliszt.

Tárolási körülmények: 5 – 25 °C között, közvetlen fénytől védve. Esetleges ülepedés, valamint a felszínen képződő élesztőpelyhek megjelenése természetes folyamat.

Kiszerelés:  250 ml
 

emAQUA-AKVÁRIUM akváriumok vizének vegyszermentes, biológiai tisztításához készült mikrobiológiai készítmény
  • officeemtech.hu

Kérdése lenne?

Kollégáink szívesen állnak rendelkezésére!